Het Gilde van Hondentrainers
Een Click met je hond


Hondenschool de Bacchanten, de Hout 90, Hem
bel 0228 54 26 89 of mail naar info@hondenscholen.com

Balans en coordinatieEHBO voor hondenhersengymnastiekHondenlijnen en speelgoed maken
EHBO voor honden
inschrijven
Algemene Voorwaarden
Download

EHBO voor honden

Kennis van EHBO kan in geval van nood het leven van je eigen of een andere hond redden, het lijden verlichten, het herstel bevorderen en verergering voorkomen totdat de dierenarts is bereikt.
De workshop wordt op twee avonden gegeven door dierenarts Dr. Danny Nieskens Dierenkliniek De Streek te Bovenkarspel.

De eerste avond is theorie, ondersteund door een powerpoint presentatie. Hierin komen onderwerpen als veiligheid voor mens en dier, beoordelen wat er aan de hand is, ademhaling, reflexen en reanimatie aanbod. Ook wordt aandacht besteed aan uit- en inwendige verwondingen, breuken, bloedingen, oververhitting, verdrinking, onderkoeling, verstikking, shock vergiftiging, bijt- en brandwonden.

De tweede avond is praktijk. Dan wordt er geoefend in onderzoek, kop- en pootverbanden, spalken, toedienen van medicatie en stelpen van bloedingen. Er wordt geoefend op echte honden, een soort lotusslachtoffers dus, maar dan met vier poten. Een ‘must’ voor iedere hondenbezitter want een ongeluk zit in een klein hoekje. Je weet maar nooit wanneer je er een keer voor komt te staan en dan is het heel wat handiger als je weet hoe te handelen dan in paniek te raken.

Duur van de workshop

2 avonden

Wanneer

Zodra er een datum gepland is, wordt dat in de agenda vermeld

Kosten

€ 65,00
2 lessen van 2,5 uur
gebruik verbandmiddelen
schriftelijke ondersteuning

Renske natuurlijke voeding
Dier en Zorg
Dogstar
© Copyright 2003-2023 Hondenschool De Bacchanten, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.
Top