Het Gilde van Hondentrainers
Een Click met je hond


Hondenschool de Bacchanten, de Hout 90, Hem
bel 0228 54 26 89 of mail naar info@hondenscholen.com

SpeurenWorkshop SpeurenDetectie
Detectie
inschrijven
Algemene Voorwaarden
Download

Detectie

Detectie is afgeleid van het werk dat douanehonden doen als ze op zoek zijn naar narcotica of explosieven. Natuurlijk gebruiken we deze verboden middelen niet op de hondenschool maar dat hoeft ook niet. De geur die de hond leert zoeken en verwijzen kan van alles zijn: anijs, kruidnagel, vanille, tabak, koffie, briefgeld. Bedenk het maar, als er een geurtje aan zitten kan de hond het leren zoeken. (Tip: als je niet wilt dat je kinderen stiekem roken, kies dan tabak. Ze komen echt niet meer ongemerkt binnen met een pakje shag verstopt in hun achterzak.

De honden leren op een positieve maar gecontroleerde manier zoeken en aangeven van de gevonden geurbron.

Detectietraining bestaat uit 3 delen: geur aanleren, verwijzing aanleren, leren zoeken. Er wordt gebruik gemaakt van detectieboxen, voorwerpen, muren, ruimtes en auto’s. De bewuste geur kan uiteindelijk overal verstopt zijn.

Detectie is geschikt voor honden van ieder ras en elke leeftijd. De lichamelijke belasting kan volledig aangepast worden aan de mogelijkheden van uw hond. Het kan een gunstige invloed hebben op honden die weinig geconcentreerd, onzeker of overactief zijn.

Detectie kan op recreatief vlak beoefend worden maar er kan ook meegedaan worden aan examens en wedstrijden.

Er wordt getraind in kleine groepjes van maximaal vier honden.

Duur van de cursus

1 theorieles en 7 praktijklessen

Voor welke honden

Iedere hond van elke leeftijd

Wanneer

Vrijdagavond
Woensdagavond

Kosten

180,00
1 theorieles
7 Praktijklessen

Punten van aandacht

Slipkettingen en flexilijnen zijn niet toegestaan. U dient bij de eerste les het vaccinatieboekje te tonen, zodat wij kunnen zien dat uw hond volgens voorschrift gevaccineerd is. Dit ter bescherming van uw hond en andere honden.

Benodigdheden

Lijn van ca 3 meter, liefst zonder lus
Halsband of tuig
Clicker
Hele lekkere beloningen
Voor de rest zorgen wij!

Renske natuurlijke voeding
Dier en Zorg
Dogstar
© Copyright 2003-2023 Hondenschool De Bacchanten, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.
Top