Het Gilde van Hondentrainers
Een Click met je hond


Hondenschool de Bacchanten, de Hout 90, Hem
bel 0228 54 26 89 of mail naar info@hondenscholen.com

SpeurenWorkshop Speuren
Hondenschool de Bacchanten G&G
inschrijven
Algemene Voorwaarden
Download

Speuren

Beginners en gevorderden
Tijdens deze cursus maakt u kennis met de mogelijkheden van het meest wonderlijke zintuig van de hond: zijn neus en zijn fabelachtige vermogen tot het identificeren, uitwerken en volgen van geuren.
De neus is voor de hond veruit het belangrijkste zintuig, zijn wereld bestaat uit geurbeelden. Dit betekent dat als de hond met zijn neus aan het werk is een groot gedeelte van zijn hersenen wordt gebruikt.

Speuren veroorzaakt hierdoor een grote mate van mentale voldoening wat maakt dat speuren ook uitermate geschikt is voor honden met veel energie maar bijvoorbeeld ook voor honden met bepaald "probleem" gedrag. Een onzekere hond kan zelfs meer zekerheid krijgen door hem te leren speuren, hij leert initiatief nemen.
Tijdens het speuren volgt de hond zijn neus een menselijk geurspoor over de bodem totdat hij de persoon en/of de op het spoor achtergelaten (verloren) voorwerpen heeft gevonden.
Uiteraard wordt er makkelijk begonnen met een door de baas zelf uitgezet kort en recht spoor, maar al snel wordt het moeilijker met langere sporen, hoeken en vreemde sporen.

Er wordt gespeurd in groepjes van maximaal 4 honden.
Mocht u eerst eens kennis willen maken met speuren: we hebben regelmatig ook speurworkshops.

Duur van de cursus

10 lessen, 1 maal per week

Voor welke honden

Bij speurhonden denk je al gauw aan Duitse en Mechelse Herders maar iedere hond kan geleerd worden zijn neus doelbewust te gebruiken. De cursus staat dus open voor elke hond, van iedere leeftijd.

Wanneer

Dinsdagmiddag
Zaterdag
In de zomermaanden ook op dinsdagavond

Kosten

Beginners 160,00
voor 10 lessen
Gevorderden € 195,00
voor 10 lessen

Punten van aandacht

Slipkettingen en flexilijnen zijn niet toegestaan. U dient bij de eerste les het vaccinatieboekje te tonen, zodat wij kunnen zien dat uw hond volgens voorschrift gevaccineerd is. Dit ter bescherming van uw hond en andere honden.

Benodigdheden

Een speurlijn van 10 meter.
Speurtuig.

Renske natuurlijke voeding
Dier en Zorg
Ropadog
Dogstar
© Copyright 2003-2020 Hondenschool De Bacchanten, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.
Top