Het Gilde van Hondentrainers
Een Click met je hond


Hondenschool de Bacchanten, de Hout 90, Hem
bel 0228 54 26 89 of mail naar info@hondenscholen.com

Omgang kind en hondBenchtrainingBent u een actieve baas?FietsenVoorbereiding zwangerschap
Hondenschool de Bacchanten clicker

Fietsen

Lopen naast de fiets is voor de meeste honden een gezonde beweging, die de conditie verbetert en spieren opbouwt.

De leeftijd waarop u met fietsen kunt beginnen is afhankelijk van het ras en/of de grootte van uw hond. Grote, zware rassen dienen tenminste 1 jaar oud te zijn, de lichtere honden kunnen iets vroeger beginnen. Wel kunt u de jonge hond alvast met de fiets kennis laten maken.

Eerst gaat u uw hond aan de fiets wennen en wel door de fiets aan de linkerhand te nemen en de hond rechts naast u te laten volgen, zodat u dus tussen uw hond en de fiets loopt. Vindt uw hond dat best en probeert hij niet meer uw banden door te bijten, dan gaat u links naast de fiets lopen, terwijl de hond rechts naast de fiets volgt. Dan gaat u eens proberen te fietsen met de hond rechts naast de fiets. Neem hiervoor wel een park o.i.d. zodat er geen gevaar bestaat dat de hond aangereden wordt als u hem moet laten schieten.

Zorg ervoor dat de hond een gewone halsband om heeft en prefereert u de slipketting, bevestig dan de musketon aan beide ogen, zodat de ketting niet kan stroppen. Heeft de hond de neiging achteruit te trekken bevestig dan de musketon op het slippende oog, maar doe de ketting andersom om zijn nek. U geeft het volg commando en fietst rustig weg, terwijl u de hond prijst als hij netjes meeloopt en corrigeert met een klein rukje als hij sledehond-alures krijgt.

Hou het in het begin kort, 5 minuten is meer dan genoeg, waarna u hem vrij geeft. Deze tijd dient u langzaam op te voeren.

Praktische adviezen

Controleer na het fietsen de voetzolen van de hond op slijtage. Strek de benen van de hond hierbij recht naar achteren en nooit opzij.

Voetzolen die makkelijk doorslijten, kunt u insmeren met Stockholmer teer. Dit geeft goede genezing bij doorgesleten voetzolen en zorgt voor een slijtvaste laag op de zolen. Pas wel op, want het vlekt erg.

Renske natuurlijke voeding
Dier en Zorg
Dogstar
© Copyright 2003-2023 Hondenschool De Bacchanten, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.
Top