Het Gilde van Hondentrainers
Een Click met je hond


Hondenschool de Bacchanten, de Hout 90, Hem
bel 0228 54 26 89 of mail naar info@hondenscholen.com

Fun en GamesBehendigheidjacht/apporteersportHoopersTreibball
Hondenschool de Bacchanten Treibball
inschrijven
Algemene Voorwaarden
Download

Treibball

Treibball kan je vergelijken met schapendrijven maar dan met enorme, lichte ballen in plaats van met schapen. Het kan door allerlei rassen beoefend worden, dus niet alleen veedrijvers en hoedende honden!

Bij Treibball 'drijft' (lees: duwt met zijn neus en lichaam) de hond 8 grote ballen in een goal. Dit alles in nauwe samenwerking met de baas, die dehond linksom, rechtsom en weg moet kunnen sturen, terug moet laten komen en laten stoppen. Best een uitdaging. Treibball is geen belastende sport, en is daarom ook geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking. 

Hoe werkt het? 
In het midden van een groot veld liggen 8 grote ballen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is. De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen (één voor één) terug te richting de baas en in het goal. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen. Op dit thema zijn uiteraard allerlei variaties mogelijk zodat het voor baas en hond altijd spannend blijft.

Zomers wordt de cursus buiten gegeven, in de winter binnen.

Duur van de cursus

10 lessen, 1 maal per week

Voor welke honden

Alle honden die minimaal de vervolg 1-cursus met goed gevolg hebben doorlopen

Wanneer

Donderdagavond

Kosten

€ 130,00
10 lessen

Punten van aandacht

Slipkettingen en flexilijnen zijn niet toegestaan. U dient bij de eerste les het vaccinatieboekje te tonen, zodat wij kunnen zien dat uw hond volgens voorschrift gevaccineerd is. Dit ter bescherming van uw hond en andere honden.

Benodigdheden

Een riem van ca. 1.80 cm (ook te koop op de hondenschool), geen flexilijn. Een gewone halsband, tuig of hondenhalster. Voldoende zeer kleine, lekkere en voor de hond interessant ruikende beloningsbrokjes.

Renske natuurlijke voeding
Dier en Zorg
Ropadog
Dogstar
© Copyright 2003-2020 Hondenschool De Bacchanten, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.
Top