Het Gilde van Hondentrainers
Een Click met je hond


Hondenschool de Bacchanten, de Hout 90, Hem
bel 0228 54 26 89 of mail naar info@hondenscholen.com

Fun en GamesBehendigheidTroopers
Hondenschool de Bacchanten Hoopers
inschrijven
Algemene Voorwaarden
Download

Troopers

Troopers is een combinatie van Hoopers en Treibball

Bij Hoopers staat samenwerking voorop. Een Hoopers parcours bestaat uit hoops (boogjes waar de hond onderdoor moet lopen), tunnels, tonnen en gates. U leert de hond vooruit en op afstand van u te werken en het parcours zelfstandig af te leggen en dat allemaal middels uw lichaamstaal, en stemaanwijzingen. De sport kan zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend worden. Het is afgeleid van behendigheid maar voor meer honden te realiseren omdat de lichamelijke belasting van de hond een heel stuk minder is. Daarom kunnen ook jongere of juist wat oudere honden hieraan deelnemen. De pret blijft hetzelfde. Ook voor de baas is het minder belastend. Die blijft staan waar hij staat en hoeft niet het hele parcours mee te rennen.

Treibball kan je vergelijken met schapendrijven maar dan met enorme, lichte ballen in plaats van met schapen. Het kan door allerlei rassen beoefend worden, dus niet alleen veedrijvers en hoedende honden! 

Bij Treibball 'drijft' (lees: duwt met zijn neus en lichaam) de hond 8 grote ballen in een goal. Dit alles in nauwe samenwerking met de baas, die dehond linksom, rechtsom en weg moet kunnen sturen, terug moet laten komen en laten stoppen. Best een uitdaging. Net als Hoopers is Treibball geen belastende sport, en daarom ook geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking. 

Bij Troopers maakt u kennis met beiden. Zo blijft het leuk en afwisselend.

Duur van de cursus

10 lessen, 1 maal per week

Voor welke honden

Alle honden die minimaal de vervolg-1 cursus met goed gevolg hebben doorlopen

Wanneer

Donderdagavond

Kosten

€ 135,00
10 lessen

Punten van aandacht

Slipkettingen en flexilijnen zijn niet toegestaan. U dient bij de eerste les het vaccinatieboekje te tonen, zodat wij kunnen zien dat uw hond volgens voorschrift gevaccineerd is. Dit ter bescherming van uw hond en andere honden.

Benodigdheden

Een riem van ca. 1.80 cm (ook te koop op de hondenschool), geen flexilijn. Een gewone halsband, tuig of hondenhalster. Voldoende zeer kleine, lekkere en voor de hond interessant ruikende beloningsbrokjes.

Renske natuurlijke voeding
Dier en Zorg
Dogstar
© Copyright 2003-2021 Hondenschool De Bacchanten, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.
Top