Het Gilde van Hondentrainers
Een Click met je hond


Hondenschool de Bacchanten, de Hout 90, Hem
bel 0228 54 26 89 of mail naar info@hondenscholen.com

Hondenschool de Bacchanten Winter School
inschrijven
Algemene Voorwaarden

Winter Wonder Workshops
We hebben de winter in ons hoofd

Nadat afgelopen zomer de Summerschool Workshops erg goed ontvangen werden, hebben we bedacht dat we zoiets ook wel in de wintermaanden kunnen doen. Per slot van rekening behoren honden niet tot de diersoorten die een winterslaap houden en worden ze ook tijdens de koude maanden graag bezig gehouden. Helemaal omdat we ‘s-winters toch al wat minder buiten de deur leven dan in de zomer.

In de maanden januari, februari en begin maart geven we vrijwel ieder weekend een workshop. Het aanbod is gevarieerd, sommigen workshops worden buiten gegeven, andere binnen in het leslokaal of op onze overdekte locatie aan de Meilag te Venhuizen. En we geven ook nog eens leuke kortingen weg als je voor meer dan één workshop inschrijft. De tweede workshop 10%, de derde workshop 15%, de vierde workshop 20%, de vijfde workshop 25%, de zesde workshop 30%, de 7e workshop 35% en doe je ze allemaal dan krijg je de laatste voor de helft.

Data
Zondag 13 januari Speuren voor beginners
Zaterdag 19 januari Behendigheid
Zondag 27 januari Massage voor honden
Zondag 3 februari Hondenlijnen en speelgoed maken
Zondag 10 februari Fun Apport
Zaterdag 16 februari Balans en Coördinatie
Zaterdag 9 maart Hoopers
Zondag 17 maart Bezig in het Bos

Speuren voor beginners

Tijdens deze workshop maak je kennis met de mogelijkheden van het meest wonderlijke zintuig van de hond: zijn neus en zijn fabelachtige vermogen tot het identificeren, uitwerken en volgen van geuren. De neus is voor de hond veruit het belangrijkste zintuig, zijn wereld bestaat uit geurbeelden. Dit betekent dat als de hond met zijn neus aan het werk is een groot gedeelte van zijn hersenen wordt gebruikt. 
Speuren veroorzaakt hierdoor een grote mate van mentale voldoening wat maakt dat speuren ook uitermate geschikt is voor honden met veel energie maar bijvoorbeeld ook voor honden met bepaald "probleem" gedrag. Een onzekere hond kan zelfs meer zekerheid krijgen door hem te leren speuren, hij leert initiatief nemen.
Tijdens het speuren volgt de hond zijn neus een menselijk geurspoor over de bodem totdat hij de persoon en/of de op het spoor achtergelaten (verloren) voorwerpen heeft gevonden.

Praktische info
Voor wie : elke hond, ook oudere en jonge honden.
Wanneer : zondag 13 januari.
Kosten : € 40,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.
Extra info : deze workshop vindt plaats in het Streekbos

Behendigheid

Bij behendigheid staat het contact tussen baas en hond centraal. Het recept: enthousiasme, lichaamsbeheersing, coördinatievermogen, snelheid en techniek. De meeste honden vinden het geweldig en het is ook voor veel honden geschikt, mits ze gezond en oud genoeg zijn. De toestellen variëren van sprongen tot tunnels, van een schutting tot een slalom en van een wip tot een kattenloop. Deze workshop heeft als doel je met deze geweldige sport kennis te laten maken.
Denk alleen niet dat we je hond in een paar uur tijd op volle snelheid over een volledige baan laten rennen! Dat is niet verantwoord en veiligheid en plezier voor zowel baas als hond staan uiteraard voorop. In een volledige cursus worden alle toestellen (we beschikken over een complete wedstrijdbaan) aangeleerd en langzamerhand worden deze in een parcours gecombineerd.

Praktische info
Voor wie : elke gezonde volwassen hond met een redelijke basis gehoorzaamheid.
Wanneer : zaterdagmiddag 19 januari.
Kosten : € 45,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.
Extra info : deze workshop vindt binnen plaats.

Massage voor honden

We friemelen wat af aan onze honden, gewoon omdat ze het zo prettig vinden en natuurlijk omdat we het zelf ook fijn vinden. Dat gefriemel kan je echter ook veel gerichter omzetten in een totale onstpanningsmassage voor de hond. Tijdens deze workshop leer je hoe dat in zijn werk gaat. Er wordt een stukje theorie gegeven en dan gaan we vooral praktisch aan de slag met de honden. Je zult zien dat ze het heerlijk vinden. Het is geschikt voor alle honden, maar zeker honden die wat gestresst zijn, moeite hebben met concentreren, hoog in hun energie zitten of wat onzeker of angstig zijn zullen er baat bij hebben. En voor oudere honden is het helemaal geweldig. De workshop ontspanningsmassage voor honden wordt gegeven door dierfysiotherapeut Linda Bleeker.

Praktische info:
Voor wie : elke hond, ook de hele oudjes en de hele jonkies.
Wanneer : zondag 27 januari.
Kosten : € 40,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.
Extra info : deze workshop vindt binnen plaats.

Hondenlijnen en speelgoed maken

Een workshop zonder hond voor creatievelingen (en degenen die dat graag zouden willen zijn). We werken met hollow multitouw. Dat materiaal is in vele kleuren en laat zich makkelijk verwerken. Lijnen die hiervan gemaakt zijn liggen heerlijk in de hand, zijn oersterke en kunnen niet vergaan.
We kunnen garanderen dat zelf de klunsen op handwerkgebied naar huis gaan met een zelfgemaakt lijn, halsband en speeltje.

Praktische info
Voor wie : iedereen
Wanneer : zondag 3 februari.
Kosten : € 45,00 inclusief halsband, lijn, speeltje, koffie, thee en wat lekkers.
Extra info : Deze workshop is zonder hond (en natuurlijk binnen)

Fun Apport

Bij apporteren wordt vaak aan jachthonden gedacht maar deze workshops is voor alle honden, groot en klein. Vind je hond het leuk om ballen of ander speelgoed op te kunnen halen en bij je te brengen? Het kan nog veel leuker. Leer je hond om op verzoek van alles en nog wat bij te brengen, niet alleen maar ballen of dummy’s. Flessen, sloffen, tassen, misschien zelfs wel een maxi-cosie, een golfclub of een dobbelsteen. En dan ook nog in heel verschillende omstandigheden. Uit het water, over een hindernis, via een obstakel parcours etc.

Praktische info
Voor wie : elke hond die het leuk vind om dingen op te halen.
Wanneer : zondag 10 februari.
Kosten : € 40,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.
Extra info : De hond moet al wel een beetje kunnen apporteren

Balans en coördinatie

In deze workshop beginnen we honden bewust te maken van hun eigen lijf. Veel honden weten van voren niet dat ze van achteren leven en dat ze vier voeten hebben in plaats van twee. Met behulp van cavalettitraining, foam- en balanskussen, grote balanseieren en een balansbaan maken we ze daarvan bewust. Voor de jonge hond kan het een uitstekende voorbereiding zijn op verschillende takken van hondensport. Onzekere honden krijgen er meer zelfvertrouwen van. Voor oudere honden een uitstekende manier om op aangepaste wijze hun spieren te blijven gebruiken. Voor alle honden neemt het vertrouwen in de baas toe en daarnaast is het ook nog eens gewoon erg leuk om te doen!

Praktische info
Voor wie : elke hond zonder agressieproblemen, ook oudere en jonge honden.
Wanneer : zaterdagmiddag 16 februari.
Kosten : € 45,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.
Extra info : Deze workshop vindt binnen plaats

Hoopers

Tijdens de workshop Hoopers staat samenwerking voorop. Een Hoopers parcours bestaat uit hoops (boogjes waar de hond onderdoor moet lopen), tunnels, tonnen en gates. Je leert de hond vooruit en op afstand van u te werken en het parcours zelfstandig af te leggen en dat allemaal
middels uw lichaamstaal en stemaanwijzingen. Deze sport is afgeleid van behendigheid maar voor meer honden te realiseren omdat de lichamelijke belasting van de hond een heel stuk minder is. Daarom kunnen ook jongere of juist wat oudere honden hieraan deelnemen. De pret blijft hetzelfde. Ook voor de baas is het minder belastend. Die blijft staan waar hij staat en hoeft niet het hele parcours mee te rennen. Deze workshop is een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze steeds populairder wordende sport. En vind je het leuk dan kan je desgewenst verder gaan met een cursus Hoopers.

Praktische info
Voor wie : elke hond met een redelijke basis gehoorzaamheid, ook jonge en oudere
Wanneer : zaterdagmiddag 9 maart.
Kosten : € 45,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.
Extra info : Deze workshop vindt binnen plaats

Bezig in het Bos

Hoe vaak zie je ze niet lopen: baas met z’n handen in z’n zakken, soms zelfs met een telefoon aan zijn oor. Hond zich met zijn eigen zaakjes bezig houdend of er verveeld achteraan slenterend. Jammer en een gemiste kans. Wandelen met de hond kan zoveel meer zijn dan dat. Tijdens deze workshop leer je op een andere manier wandelen met je hond. Door zijn zintuigen en driften aan het werk te zetten wordt de hond gestimuleerd om op een hoger niveau zijn hersens te gebruiken en actiever bezig te zijn. Je leert kijken naar de lichaamstaal van de hond en bereikt een optimaal samenwerkingsniveau. En dat allemaal door gebruik te maken van wat de omgeving aanbiedt. Boomstammen, bruggetjes, water, struiken, bomen, alles kan dienen als hulpmiddel. Soms heel simpel, soms behoorlijk uitdagend. Door op een andere manier te wandelen met je hond is de hond binnen vrij korte tijd moe maar ook uitermate voldaan. Dat resulteert in een lekker rustige hond in huis, iets wat niet altijd gezegd kan worden van honden die drie uur lang doelloos door een bos lopen te rennen.

Praktische info
Voor wie : elke hond zonder agressieproblemen, ook oudere en jonge honden.
Wanneer : Zondag 17 maart
Kosten : € 40,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.
Extra info : deze workshop vind in het Streekbos plaats.

Korting

Doe je mee aan meer dan één workshop dan krijg je op iedere workshop een hogere korting.
Dit geldt alleen als er deelgenomen wordt met dezelfde hond.

Op de 2e workshop 10%
Op de 3e workshop 15%
Op de 4e workshop 20%
Op de 5e workshop 25%
Op de 6e workshop 30%
Op de 7e workshop 35%
Op de 8e workshop 50%

Renske natuurlijke voeding
Dier en Zorg
Nylabone
Ropadog
Dogstar
© Copyright 2003-2019 Hondenschool De Bacchanten, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.
Top