Het Gilde van Hondentrainers
Een Click met je hond


Hondenschool de Bacchanten, de Hout 90, Hem
bel 0228 54 26 89 of mail naar info@hondenscholen.com

Hondenschool de Bacchanten Summer School
inschrijven
Algemene Voorwaarden

Summerschool!!
We hebben de zomer in ons hoofd

We gaan het eens anders doen dit jaar.
In plaats van lichtelijk in de dutten in de zomermaanden worden we actief!


De hele zomervakantie lang hebben we ieder weekend een leuke workshop voor jou en je hond.
En dat allemaal tegen een zomers prijsje.

Het aanbod is gevarieerd:

Data
Zondag 15 juli Hoopers
Zondag 22 juli Einstein
Zondag 29 juli Je oude(re) hond, hou hem actief en gezond
Zaterdag 4 augustus Treibball
Zondag 5 augustus Behendigheid
Zondag 12 augustus Speuren voor beginners
Zondag 19 augustus Balans en Coördinatie
Zondag 9 september Fun Apport


Verdien leuke kortingen als je je inschrijft voor meer dan één workshop. Kijk onderaan!

Hoopers

Tijdens de workshop Hoopers staat samenwerking voorop. Een Hoopers parcours bestaat uit hoops (boogjes waar de hond onderdoor moet lopen), tunnels, tonnen en gates. U leert de hond vooruit en op afstand van u te werken en het parcours zelfstandig af te leggen en dat allemaal midels uw lichaamstaal en stemaanwijzingen. Deze sport is afgeleid van behendigheid maar voor meer honden te realiseren omdat de lichamelijke belasting van de hond een heel stuk minder is. Daarom kunnen ook jongere of juist wat oudere honden hieraan deelnemen. De pret blijft hetzelfde. Ook voor de baas is het minder belastend. Die blijft staan waar hij staat en hoeft niet het hele parcours mee te rennen. Deze workshop is een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze steeds populairder wordende sport. En vind je het leuk dan kan je desgewenst verder gaan met een cursus Hoopers.

Praktische info
Voor wie : elke hond met een redelijke basis gehoorzaamheid, ook oudere en jonge honden.
Wanneer : zondag 15 juli.
Kosten : € 39,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.

Einstein voor honden

Onze honden worden vaak niet voldoende uitgedaagd om hun hersenen te gebruiken. Jammer, want juist een hond die mentaal gestimuleerd wordt, ontpopt zich vaak tot een tevreden, rustige hond in huis. Een bijkomend voordeel is dat de hond er lekker moe van wordt want het gebruiken van zijn hersenen, gecombineerd met zijn fabelachtige reukorgaan, kost behoorlijk wat energie. Moe, maar voldaan zeg maar. Hersenwerk kan ook heel makkelijk thuis en in de eigen omgeving gedaan worden, vaak met hele simpele en goedkope middelen. Tijdens de workshop leer je zelf puzzels voor je hond in elkaar zetten en hoe deze stap voor stap de hond aan te leren en uit te bouwen. Met voldoende inspiratie voor nog veel meer mogelijkheden om je hond thuis lekker bezig te houden ga je weer naar huis met een tevreden hond.  Want eigenlijk schuilt er in iedere hond een Einstein.

Praktische info
Voor wie : elke hond zonder agressieproblemen, ook oudere en jonge honden.
 Bij uitstek geschikt voor honden met een fysieke beperking.
Wanneer : zondag 22 juli.
Kosten : € 39,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.

Je oude(re) hond, hou hem actief en gezond

Het gaat allemaal zo snel. Zo heb je een huppelig, actief puppy in huis, dat nodig opgevoed moet worden. Je traint, speelt, wandelt en sport met je hond. Maar ineens kijk je naar je beste maatje en dan ontdek je dat die lieve, inmiddels zo vertrouwde snuit grijs begin te worden en dat hij soms wat stram uit zijn mand komt.
Met het stijgen der jaren kunnen kwalen als artrose, doofheid, slecht zien en soms zelfs dementie het leven van je hond behoorlijk gaan beperken.
Tijdens deze workshop, die gegeven wordt door paraveterinair en kynologisch instructeur Joke Noordermeer, krijg je allerlei praktische tips en tools om het leven van je ouder(e) hond in alle opzichten zo aangenaam mogelijk te maken. Hoe ga je om met de ouderdomskwaaltjes? Wat kan je doen om het voor je trouwe vriend makkelijker te maken? Hoe hou je hem, binnen zijn mogelijkheden, actief en gelukkig? Sport en beweging op maat, aangepast aan zijn leeftijd en/of beperkingen. Want deze workshop is ook geschikt voor honden met een aandoening waardoor veel sporten te belastend zijn.

Gun je Golden Oldie zo plezierig mogelijke ‘gouden jaren’ want een hondenleven is veel te kort om niet optimaal te benutten!

Praktische info:
Voor wie : elke oude(re) hond en elke hond met een lichamelijke beperking.
Wanneer : zondag 29 juli.
Kosten : € 39,00 incl. koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.

Treibball

In het midden van een groot veld liggen 8 grote ballen in een driehoek. De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen (één voor één) terug te duwen richting de baas en in het goal. Treibball kan je vergelijken met schapendrijven maar dan met enorme, lichte ballen in plaats van met schapen. Het kan door allerlei rassen beoefend worden, dus niet alleen veedrijvers en hoedende honden! Treibball is geen belastende sport, en is daarom ook geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking. Tijdens de workshop worden de basiselementen geoefend, zoals ‘push’, ‘come bye’ en ‘away’. Vind je het leuk en wil je verder? Dat kan, want we geven treibball ook als cursus. Dit is een mooie manier om te kijken of jij en je hond het leuk vinden. Treibbal is een sport die ook makkelijk thuis geoefend kan worden. Niet iedereen heeft een kudde schapen in zijn achtertuin maar een paar gymnastiekballen aanschaffen is voor iedereen haalbaar.

Praktische info
Voor wie : elke hond met een redelijke basis gehoorzaamheid, ook oudere en jonge honden.
Wanneer : zaterdag 4 augustus.
Kosten : € 39,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.

Behendigheid

Bij behendigheid staat het contact tussen baas en hond centraal. Het recept: enthousiasme, lichaamsbeheersing, coördinatievermogen, snelheid en techniek. De meeste honden vinden het geweldig en het is ook voor veel honden geschikt, mits ze gezond en oud genoeg zijn. De toestellen variëren van sprongen tot tunnels, van een schutting tot een slalom en van een wip tot een kattenloop. Deze workshop heeft als doel je met deze geweldige sport kennis te laten maken. Denk alleen niet dat we je hond in een paar uur tijd op volle snelheid over een volledige baan laten rennen! Dat is niet verantwoord en veiligheid en plezier voor zowel baas als hond staan uiteraard voorop. In een volledige cursus worden alle toestellen (we beschikken over een complete wedstrijdbaan) aangeleerd en langzamerhand worden deze in een parcours gecombineerd. 

Praktische info
Voor wie : elke gezonde volwassen hond met een redelijke basis gehoorzaamheid.
Wanneer : zondag 5 augustus.
Kosten : € 39,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.

Speuren voor beginners

Tijdens deze workshop maakt u kennis met de mogelijkheden van het meest wonderlijke zintuig van de hond: zijn neus en zijn fabelachtige vermogen tot het identificeren, uitwerken en volgen van geuren.
De neus is voor de hond veruit het belangrijkste zintuig, zijn wereld bestaat uit geurbeelden. Dit betekent dat als de hond met zijn neus aan het werk is een groot gedeelte van zijn hersenen wordt gebruikt. 
Speuren veroorzaakt hierdoor een grote mate van mentale voldoening wat maakt dat speuren ook uitermate geschikt is voor honden met veel energie maar bijvoorbeeld ook voor honden met bepaald "probleem" gedrag. Een onzekere hond kan zelfs meer zekerheid krijgen door hem te leren speuren, hij leert initiatief nemen.
Tijdens het speuren volgt de hond zijn neus een menselijk geurspoor over de bodem totdat hij de persoon en/of de op het spoor achtergelaten (verloren) voorwerpen heeft gevonden.

Praktische info
Voor wie : elke hond, ook oudere en jonge honden.
Wanneer : zondag 12 augustus.
Kosten : € 39,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.

Balans en coördinatie

In deze workshop beginnen we honden bewust te maken van hun eigen lijf. Veel honden weten van voren niet dat ze van achteren leven en dat ze vier voeten hebben in plaats van twee. Met behulp van cavalettitraining, foam- en balanskussen, grote balanseieren en een balansbaan maken we ze daarvan bewust. Voor de jonge hond kan het een uitstekende voorbereiding zijn op verschillende takken van hondensport. Onzekere honden krijgen er meer zelfvertrouwen van. Voor oudere honden een uitstekende manier om op aangepaste wijze hun spieren te blijven gebruiken. Voor alle honden neemt het vertrouwen in de baas toe en daarnaast is het ook nog eens gewoon erg leuk om te doen!

Praktische info
Voor wie : elke hond zonder agressieproblemen, ook oudere en jonge honden.
Wanneer : zondag 19 augustus.
Kosten : € 39,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.

Fun Apport

Bij apporteren wordt vaak aan jachthonden gedacht maar deze workshops is voor alle honden, groot en klein. Vind je hond het leuk om ballen of ander speelgoed op te kunnen halen en bij je te brengen? Het kan nog veel leuker. Leer je hond om op verzoek van alles en nog wat bij te brengen, niet alleen maar ballen of dummy’s. Flessen, sloffen, tassen, mischien zelfs wel een maxi-cosie, een golfclub of een dobbelsteen. En dan ook nog in heel verschillende omstandigheden. Uit het water, over een hindernis, via een obstakel parcours etc.

Praktische info
Voor wie : elke hond die het leuk vind om dingen op te halen.
Wanneer : zondag 9 september.
Kosten : € 39,00 inclusief koffie, thee en wat lekkers voor jou en je hond.

Doe je mee aan meer dan één workshop dan krijg je op iedere workshop een hogere korting.
Dit geldt alleen als er deelgenomen wordt met dezelfde hond.

Op de 2e workshop 10%
Op de 3e workshop 15%
Op de 4e workshop 20%
Op de 5e workshop 25%
Op de 6e workshop 30%
Op de 7e workshop 35%
Op de 8e workshop 50%

Renske natuurlijke voeding
Dier en Zorg
Nylabone
Ropadog
Dogstar
© Copyright 2003-2019 Hondenschool De Bacchanten, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.
Top